+32(0)2/466.53.00 info@elec-dvc.be

Relamping, relightning & newlightning

In onze huidige maatschappij worden wij meer en meer gestimuleerd om zuinig om te springen met energie. Met ‘relighting’, ‘relamping’ en ‘newlighting’ beogen wij als bedrijf niet alleen energiezuiniger om te springen. We trachten ook het visueel comfort van uw werknemers en uw bezoekers te verhogen, hetgeen een directe invloed heeft op de sfeer, de werksfeer, de productiviteit, kortom de ‘aangenamiteit’,.. .

Relamping is de eenvoudigste manier om uw bestaande verlichtingsinstallatie te vernieuwen. De bestaande verlichtingsarmaturen blijven behouden, enkel de lampen worden vervangen door een energiezuiniger exemplaar in LED. Op een snelle, efficiënte manier kan u eenvoudig besparen én komt u in aanmerking voor enkele premies en subsidies. Er zijn geen ingrijpende werken noodzakelijk, u kan een lamp kiezen met dezelfde fitting als de bestaande lamp.
Bij relighting worden de bestaande armaturen en lampen vervangen. Hierdoor creëert men meer lichtcomfort en kan men nog energiezuiniger werken, dankzij de toepassing van nieuwe technologieën. U heeft meer keuzemogelijkheden, zowel op het vlak van design, van lichtopbrengst als op het vlak van lichtcomfort. Men blijft wel gebonden aan bestaande lichtpunten.
In nieuwbouw kan men aan de hand van een uitgetekend lichtplan aan ‘newlighting’ doen. Vanzelfsprekend is de opstelling en keuze van design, de lichtopbrengst, e.d. ongelimiteerd. Hier heeft u de grootste besparingen, want u kan werken met lichtsturing, bewegingssensoren, e.d.. Uiteraard maakt u dan ook aanspraak op hogere premies dan bij ‘relighting’ en ‘newlighting’.
Wij werken met foto-metrische lichtstudies en adviseren bedrijven, openbare instellingen, … om het beste rendement van uw investering te bekomen. De energiekosten zullen verlagen en uw comfort zal verhogen.